Pala nekrunisana kraljica tuzlanske mafije

Margaretu Hadžić Margu (55), nekrunisanu kraljicu mafije Tuzlanskog kantona, jutros je, saznajemo, lišila slobode srbijanska granična policija prilikom njenog pokušaja da uđe u Srbiju iz Bosne i Hercegovine

Amra Kapidžić, portparol MUP-a TK, s druge strane, nije nam željela potvrditi ovu informaciju.

Hadžić je, kako prenose mediji, lišena slobode po crvenoj potjernici koju je za njom raspisala Bosna i Hercegovina.

Za nju su se vezale brojne kriminalne afere u posljednje dvije decenije. Služila je pritvorsku kaznu, a nedavno je puštena na dopust, nakon čega se više nije vratila na izdržavanje kazne.

Ona je prije tri godine osuđena na tri godine iza rešetaka kao organizatorica kriminalne grupe koja se bavila prometom narkotika.

Marga je čak teško ranila dvojicu policajaca kada su pokušali pretresti njenu kuću. Osuđena je na osam godina iza rešetaka. Tokom sudskog postupka moglo se čuti da je Marga pod krinkom kozmetičkog salona okupljala “žensku bandu“ za posao.

Osim nje, Kantonalni sud u Tuzli je na dvije godine iza rešetaka osudio njene bliske saradnice Ružicu Babić iz Tuzle i Almiru Hamzić iz Živinica. prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79