Pala web stranica Memorijalnog centra Srebrenica: Sumnja se na namjeran cyber napad?

Predstavnici Memorijalnog centra Srebrenica saopćili su kako web stranica ove organizacije od jutros nije u funkciji te da građani ne mogu pristupiti sadržaju stranice.

Ukoliko se pokuša pristupiti stranici putem uobičajenog linka, građane će dočekati poruka kako web stranica ne postoji uz poruku “Error 404”.

Iz Memorijalnog centra Srebrenica oglasili su se na društvenim mrežama te su naglasili kako u ovom trenutku ne mogu govoriti o tome da li je pad stranice rezultat namjernog napada.

“U ovom trenutku, ne možemo i potvrditi ni poreći da je to rezultat namjernog napada na podatke i istraživanja koje prikuplja i provodi naša institucija”, saopćili su iz Centra.
Također, iz Memorijalnog centra Srebrenica su naveli kako će građane i sve druge zainteresovane obavijestiti o novostima kada kada je riječ o padu web stranice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79