Palestinca Osamu i njegovu porodicu u Austriji nisu željeli u komšiluku, sada su ga odlikovali u Beču

Dva turska MMA borca Mikail Özen (25) i Recep Tayyip Gültekin (21) postali su pravi heroji nakon što su u sinoćnjem terorističkom napadu u Beču spasili stariju ženu i pomogli povrijeđenom policajcu.

Dvojica Turaka koji žive u austrijskoj prijestolnici našli su se u samom centru stravičnog terorističkog akta koji se desio u ponedjeljak nešto iza 20 sati na Schwedenplatzu u prvom bicirku, u blizini sinagoge.

Herojstvo Özena i Gültekina nije prošlo neopaženo, a osim brojnih zahvalnica i hvalospjeva na njihov račun od hiljada korisnika društvenih mreža, njih dvojica su primili pohvale od turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji im se zahvalio u telefonskom razgovoru, te kazao da je ponosan na njih i ono što su napravili.

Dvojica Turaka proglašeni „herojima“ nakon što su pomogli ženi i policajcu

Ipak, u cijeloj priči o dvojici Turaka i njihovom herojskom činu jedno ime se nekako izgubilo. Naime, riječ je o 23-godišnjem Palestincu koji se zove Osama Joda.

I on se sinoć našao u centru krvavih dešavanja na ulicama austrijske prijestolnice, a upravo je on bio taj koji je pružio prvu pomoć povrijeđenom policajcu kojeg su spasili Özen i Gültekin.

Joda je za Kurier ispričao kako je čuo nekoliko pucnjeva dok je radio u restovanu na Schwedenplatzu, prenijela je Anadolija. Nakon što je vidio ranjenog policajca odlučio ga je sakriti iza betonskog zida, te je pokušao zaustaviti njegovo krvaranje, te je poslao upozorenje policiji.

I dok je trajao krvavi pohod 20-godišnjeg Fejzulaija Kujtima, Osama je pomogao policajca prebaciti u hitnu pomoć. Bečka policija mu je odala priznanje tako što mu je dodijelila počanu medalju.

Priča o Osami Jodi ne završava se ovdje. On je član porodice koja je prilično poznata u austrijskim medijima po priči iz Weikendorfa, mjesta koje se nalazi 40-ak kilometara istočno od Beča u blizini granice sa Slovačkom prenosi Faktor.

Naime, stanovnici ovog mjesta nisu željeli njegovu porodicu u svom životnom okruženju, a tada im je rečeno da “njihov način života nije usaglašen sa zapadnjačkim”. Mladi Osama im je svojim reakcijom sinoć podijelio veliku lekciju iz ljudskosti…

(VIDEO) Dvije minute užasa: Ovo je lov na napadače iz Beča…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79