Pali zbog Skyja: Bosanci u Austriju prošvercali preko 400 kilograma kanabisa

Pali zbog Skyja: Bosanci u Austriju prošvercali preko 400 kilograma kanabisa


Regionani sud u Lincu osudio je danas državljane Bosne i Hercegovine (35 i 25 godina) na višegodišnje kazne zatvora nakon što je utvrđeno da su godinama krijumčarili drogu, prvenstveno kanabis, te je preprodavali u oblasti Linca i Salzburga.

Stariji osuđenik dobio je osam i po godina zatvora, a tereti se da je organizovao prenos i distribuciju 197 kilograma kanabisa i manjih količina kokaina.

Mlađi državljanin BiH, koji je već osuđen na četiri i po godine dobio je dodatne tri godine zatvora jer je prokrijumčario i u promet stavio 150 kilograma kanabisa.

Kako prenose austrijski mediji, ovaj dvojac je samo dio veće kriminalne organizacije.

Riječ je o nižerangiranim pripadnicima organizovane grupe, a navodni vođa grupe bi trebao da se iduće sedmice pojavi pred sudom.

Kako se dalje navodi, uglavnom su djelovali na području Linca i Salzburga, a otkriveni su nakon što su međunarodni istražioci došli u posjed kriptovanih telefona koji su koristili aplikaciju Sky, prenose Nezavisne.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija