Palislamović je usmrtio Salku Ejubovića na njegovom kućnom pragu

Naser Palislamović koji je u subotu na Mostarskom raskršću usmrtio pješaka, višestruki je počinilac prekršaja u saobraćaju, moglo se čuti danas na sjednici u Kantonalnom sudu u Sarajevu, na kojoj je pred sudijom Jasenkom Ružićem razmatran prijedlog Tužilaštva KS da se Palislamoviću odredi jednomjesečni pritvor.

Obrazlažući razloge za pritvor kantonalni tužilac Borislav Čekić je kazao da postoji osnovana sumnja da bi se Palislamović ukoliko se nađe na slobodi mogao dati u bijeg, a najviše zbog načina izvršenja krivičnog djela.

Bježao je Palislamović i u subotu oko 20:40 sati, kada ga je prilikom kontrole saobraćaja pokušala zaustaviti patrola Jedinice za saobraćaj MUP-a KS. Palislamović se oglušio na znak da se zaustavi, te je uslijedila potjera za njim.
Saobraćajci očevici

Rutinska kontrola pretvorila se u dramu u kojoj su saobraćajci postali neposredni očevici stradanja pješaka Salke Ejubovića (67) iz Hadžića. Jedan od saobraćajaca izjavio je u istrazi da je prilikom potjere za vozilom Ford Fiesta vidio da je nešto preletjelo preko Palislamovićevog vozila.

Ispostavilo se da je to nastradali Ejubović koji je poginuo praktično na kućnom pragu.

U prilog osnovanoj sumnji da je Palislamoivić udario pješaka su i oštećenja na njegovom vozilu. Oštećena mu je prednja šajba, branik i krov vozila.

– Vozilom je upravljao bez vozačke dozvole, automobil nije registriran, kupljen je negdje na otpadu sa lažnim tablicama, a sve u cilju izbjegavanja prekršajne odgovornosti- kazao je tužilac Čekić.

Neplaćene kazne

Naglasio je da Palislamović ima dosta neplaćenih kazni za prekršaje u saobraćaju te da je riječ o osobi koja je višestruko osuđivana.

Zaključivši da je zbog ove nesreće došlo i do uznemirenja javnosti, tužilac je podsjetio da je u posljednje vrijeme bilo dosta slučajeva udaranja pješaka i bijega sa mjesta nesreće što je u pojedinim slučajevima izazvalo proteste građana.

Sarajevski advokat Senad Bilić koji zastupa Palislamovića, protivio se prijedlogu za određivanje pritvora, rekavši da je dovoljan kućni pritvor i da se Palislamović i ranije uvijek odazivao pozivima Suda i izdržao svoje kazne. Bilić smatra da nije došlo do uznemirenja javnosti, te je naglasio da odbrana još nije vidjela dokaze.

Kako saznajemo, sudija za predhodni postupak Jasenko Ružić naknadno je donio rješenje kojim je Palislamoviću određen pritvor prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79