Pandurević: Skeneri bi spriječili da SNSD krade glasove, zato im i smetaju

Povodom tvrdnji Dušanke Majkić, delegatkinje SNSD-a u Domu naroda PSBiH kako opozicija insistira na uvođenju skenera u izborni proces, tačnije u brojanje glasova, jer na taj način namjerava manipulisati voljom birača, oglasila se potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević, nazivajući ovakvu izjavu uvredom za inteligenciju.

– Tvrdnje SNSD-a kako opozicija traži skenere na biračkim mjestima kako bi pokrala glasove uz pomoć CIK-a koji bi upravljao bazama podataka su zaista uvreda za inteligenciju i samo pokušaj SNSD-a da po svaku cijenu sačuva svoje mehanizme izborne krađe. A sve krađe počinju izbornom krađom! Ponovljeni izbori u Doboju su dokazali izbornu krađu od preko 15.000 glasova. Sjetimo se da je Ognjen Tadić 2014-te godine izgubio izbore za 8.000 glasova. Ako samo u jednom gradu ukradu 15.000 glasova, zamislite koliko ukradu u cijeloj Republici Srpskoj!? Dobri Staljinovi đaci očito se drže one njegove ”izbore odlučuju brojači a ne birači”, izjavila je Pandurević.

Dalje pojašnjava kakva je zapravo korist od uvođenja skenera.

– No, vratimo se skenerima. Prvo, svaki listić bi bio skeniran i time bi bilo onemogućeno pravljenje nevažećih listića, ubacivanje novih i dopisivanje preferencija. Takođe, mnogo brže bi se dolazilo do rezultata izbora. Apsolutna je laž da bi se uz pomoć softvera moglo manipulisati. Ko zna, možda na tenderu pobijedi ”Prointer”, pa se mi ipak ne plašimo! Manipulacije su jednostavno nemoguće jer je moguće i ručno prekontrolisati listiće i uporediti sa automatskim rezultatima. Uostalom, zar SNSD ne vjeruje Rusiji!? Bezbroj puta smo vidjeli snimke kako ruski predsjednik Vladimir Putin svoj listić ubacuje u skener (pogledati snimak)! Upravo su bivši članovi CIK-a iz SNSD-a putovali u Rusiju kako bi se upoznali sa njihovim izbornim tehnologijama. Da li to SNSD tvrdi da i Putin krade izbore uz pomoć skenera, što ne tvrdi čak ni ruska opozicija, pita Pandurević.

Na kraju dodaje i zbog čega se SNSD zapravo toliko protivi uvođenju novih tehnologija u izborni proces.

– Zašto SNSD-u smetaju skeneri? Smetaju im jer bi bile onemogućene situacije iz Doboja gdje je na ponovljenim izborima kandidat za gradonačelnika dobio 15.000 glasova manje, a nosilac liste SNSD-a čak 17.500. Toliki broj pokradenih glasova u samo jednom gradu može odlučiti i izbore za predsjednika i skupštinsku većinu. Ili, ne bi bilo moguće da u kombijima mijenjaju vreće sa glasovima, kao što se to desilo na referendumu u Tesliću gdje su u policijskom vozilu zamijenjene vreće i prepravljani zapisnici. U Brčkom postoje pak i sudske presude za ovu vrstu iszobrne krađe. Zato su skeneri smrtni neprijatelj SNSD-a. I nemam dileme da će se protiv njih boriti do poslednjeg daha, zaključuje Pandurević.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79