Panika u Cazinu i na društvenim mrežama: Ovo je kombi kojim su oteli djevojčicu!?

U MUP-u USK potvrdili su za Hayat.ba da je u Cazinu prijavljena otmica djeteta. Dvije djevojčice, kako nam je kazao Ale Šiljdedić portparol MUP-a USK, prijavile su Upravi Osnovne škole „Cazin I“, a oni policiji, da su dvojica muškaraca na silu ugurali djevojčicu u kombi. Sve se, navodno, desilo u blizini TC „Ljiljani“ i škole.

– Dvije djevojčice su prijavile školi, a škola policiji, da su dvojica muškaraca ispred tržnog centra na silu djevojčicu ugurala u kombi. Za sada mi nemamo nikakve konkretne prijave odnosno informacije da se to zaista i desilo. Može postojati sumnjai da recimo djeca nisu dobro vidjela šta se tačno desilo. Na terenu se isputuju sve okolnosti. Za sada ne mogu potvrditi, a ni demantirati da se to desilo. Prijava postoji, na terenu se sve ispituje pa ćemo kasnije imati više informacija – izjavio je ranije za Hayat.ba portparol MUP-a USK.

I društvenom mrežom Facebook masovno se širi vijest o otmici djeteta u Cazinu. Među građanima ovog krajiškog grada zavladala panika i pitaju se da li je tačno i traže detaljnije informacije o mogućem slučaju otmice.

Inspektori su na licu mjesta provjeravaju navode i uzimaju izjave od potencijalnih svjedoka. Provjeravaju se i video nadzori u blizini mjesta događaja, kako bi se utvrdili detalji.

Na Facebooku je objavljena i fotografija kombija u koji su, navodno, na silu ugurali djevojčici i oteli je.

U komentarima ispod fotografije kombija koja kruži Facebookom pišu da je navodno riječ o kombiju iz romske mahale. Pišu također da je za volanom kombija ranijih dana viđan mlađi momak.

Policija će kasnije imati detaljnije informacije.

Panika u Cazinu: Oteto dijete u blizini osnovne škole?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments