Panika u Cazinu: Oteto dijete u blizini osnovne škole?

Društvenom mrežom Facebook masovno se širi vijest o otmici djeteta u Cazinu, te je među građanima ovog krajiškog grada zavladala panika i pitaju se da li je tačno i traže detaljnije informacije o mogućem slučaju otmice.

Kako se navodi u komentarima, pored nove igraonice za djecu u blizini TC “Ljiljan” i Osnovne škole “Cazin I” oteta je djevojčica.

Ale Šiljdedić portparol MUP-a USK-a, kazao je za Hayat.ba da je policija zaprimila prijavu, ali da u ovom trenutku ne mogu ni potvrditi, a ni demantirati vijest da je riječ o otmici.

– Dvije djevojčice su prijavile školi, a škola policiji, da su dvojica muškaraca ispred tržnog centra na silu djevojčicu ugurala u kombi. Za sada mi nemamo nikakve konkretne prijave odnosno informacije da se to zaista i desilo. Može postojati sumnjai da recimo djeca nisu dobro vidjela šta se tačno desilo. Na terenu se isputuju sve okolnosti. Za sada ne mogu potvrditi, a ni demantirati da se to desilo. Prijava postoji, na terenu se sve ispituje pa ćemo kasnije imati više informacija – kazao nam je portparol MUP-a USK.

Pripadnici PU Cazin za sada ne daju zvanične izjave za medije, ali prema neslužbenim informacijama, inspektori su na licu mjesta, provjeravaju navode i uzimaju izjave od potencijalnih svjedoka. Provjeravaju se i video nadzori u blizini mjesta događaja, kako bi se utvrdili detalji.

Informaciju o otmici djevojčice prenio je i lokalni portal cazin.ba, koji navodi da su djeca koja su se kretala oko škole vidno potresena, a pojedina tvrde da su slučaj vidjeli i opisuju detalje vozila i 2 lica koja su izvršila ovo krivično djelo.

U toku dana ćemo znati više informacija, kada policijski službenici budu mogli dati zvanične izjave za medije.

Kako nezvanično saznajemo, trenutno se traga za plavim kombijem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments