Panika u Španiji: Osam prostitutki iz bordela pozitivno, klijenti odbijaju da se jave na testiranje

Vlasti u španskom turističkom gradu Alkazar de San Huan istražuju “izuzetno zabrinjavajući” slučaj koronavirusa povezan s bordelom, ali ih ometa nespremnost klijenata da se jave, piše Mirror.

Tim za praćenje u Alkazar de San Huanu priznao je da ima velikih poteškoća u pronalaženju svih kontakata osam prostitutki koje su testirane pozitivno na koronavirus.

Kažu da se određeni broj klijenata nerado predstavlja, ali su pozvali sve koji smatraju da su izloženi riziku da se hitno jave.

Alkazar de San Huan nalazi se u provinciji Siudad Real, koja privlači međunarodne turiste zbog svoje historije, prirodnog okruženja te kulturnih i zabavnih događaja.

Do sada su pronađena četiri čovjeka u gradu od 30.000 stanovnika i rečeno im je da idu u izolaciju, ali mještani kažu da će biti mnogo više onih koji su posjetili “klub domaćina” i neće se javiti zbog tajnih posjeta.

Zvaničnici kažu da su prilično sigurni da je osam pozitivnih seksualnih radnica poštovalo većinu propisa o prevenciji koronavirusa, uključujući nošenje maski, ali nisu uspjele ostati metar i po udaljene od svih s kojima su došle u kontakt.

Lokalne bolnice upozorile su na opasnost od širenja virusa i pozvale su sve muškarce koji su pohađali klub da “pokažu odgovornost” i dođu na testiranje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79