Panika zbog policije u Grudama: S prozora bacala paketiće kokaina

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su A. K. iz Gruda i J. R.

Kako je saopćeno iz MUP-a ZHK, u potrazi za 43-godišnjIm J. R., koji je bježeći od policije, iz vozila izbacio metalnu kutijicu, policajci su došli pred porodičnu kuću u kojoj on stanuje, a koja se nalazi u Grudama te uočili A. K. kako s balkona kuće u dvorište baca crni predmet.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojim je utvrđeno da se radi o crnim metalnim kutijama, u kojima se nalazilo ukupno 25 paketića kokaina.

Nakon kompletiranja predmeta, J. R. je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predan Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu na dalje postupanje.

Iz MUP-a ZHK napominju kako je J. R. odranije poznat policiji zbog počinjenja različitih krivičnih djela te da je hapšen u sklopu akcije kodnog naziva „Lord“ s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79