Pantić likvidirao šesteročlanu porodicu pa pobjegao u Švicarsku i promijenio identitet

Osuđeni za tešku likvidaciju Zoran Pantić izručen je iz Švicarske u Bosnu i Hercegovinu i od sinoć se nalazi u Kaznenopopravnom zavodu u Bijeljini.

Pantić, koji je zbog likvidacije šesteročlane porodice Isić iz Teslića prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci iza rešetaka, predat je na osnovu naloga za prijem izdatog od Osnovnog suda u Bijeljini od 4. decembra 1995. godine.

On je prije 24 godine pobjegao iz KPZ u Bijeljini, a lišen slobode je u Švicarskoj.

Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je ranije kako su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali Pantić u Švicarskoj, gdje je sklopio brak s državljankom te zemlje, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo.

– Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lične dokumente na njegovo ime – Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije – istakla je Miljanović.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su lišili slobode bjegunca.

– Ovo je još jedan primjer istrajnog rada policijskih službenika MUP Republike Srpske koji i poslije 24 godine od bijega osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time barem koliko-toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtavav – istakla je Miljanović.

Advokat Miodrag Stojanović rekao je kako Pantić namjerava da pokrene obnovu postupka za tešku likvidaciju, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79