Pao Bosanac u kriminalnoj grupi zbog šverca 1350 kg duhana u Hrvatskoj

Istarska policija, u koordinaciji s Uskokom, započela je istragu protiv deseteročlane skupine optužene za krijumčarenje najmanje 1350 kilograma duhana, čime su nezakonito zaradili 68.865 eura, a istovremeno su oštetili državni proračun za najmanje 152.504 eura.

U grupi se nalaze devetero hrvatskih državljana, uključujući dvojicu koji imaju i državljanstvo Srbije, te jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Optuženi su za nedozvoljenu trgovinu u okviru zločinačkog udruženja.

Policijska uprava istarska, u suradnji s kolegama iz Zagreba, Osijeka i Vukovara, uspješno je okončala višemjesečnu operaciju, utvrdivši da su osumnjičenici u dobi od 27 do 75 godina sudjelovali u ovoj mreži. U koordiniranim akcijama uhapšeni su 60-godišnjakinja, 75-godišnjak, 67-godišnjak, 44-godišnjak i 65-godišnji državljanin BiH iz Pule, dok su u Zagrebu privedeni 62-godišnjak, 34-godišnjak i 27-godišnjak. Na području Vukovara uhapšen je 45-godišnjak, a u Osijeku 65-godišnjak.

Policija je utvrdila da je 65-godišnjak iz Istre organizirao dva zločinačka udruženja s ostalim osumnjičenicima radi kontinuirane nabave, prijevoza i preprodaje sitno rezanog duhana bez oznaka Ministarstva financija RH. Duhan se nabavljao u Zagrebu, skladištio u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a potom dovozio u Pulu, gdje je nezakonito prodavan.

Također, organizator je povezao jednu nepoznatu osobu iz Mađarske koja je krijumčareni duhan prodavala u mjestu Harkany. Tokom pretresa osumnjičenih i njihovih prostora, policija je pronašla 16,4 kilograma duhana, 2500 kutija cigareta bez markica, mobitele i novac za koji se sumnja da potječe iz nezakonite trgovine.

Nakon istraživanja, osumnjičenici su privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, dok je Uskok podnio kaznenu prijavu riječkom Županijskom sudu, predloživši određivanje istražnog zatvora za četvoricu okrivljenika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79