Pao stari znanac policije: Harun Osivčić i u bijegu stigao operirati

Sarajevski policajci lišili slobode su Haruna Osivčića (25), Samira Uzunovića (21) i Admira Duvnjaka (37), razbojnike iz Sarajeva koji su osumnjičeni da su jučer u 3:50 sati, naoružani i maskirani, upali u kuću u ulici Sumbul česma u starom dijelu Sarajeva.

Prijeteći da će pucati, opljačkali su vlasnika S. B. Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pljačkaši su pokupili novac, televizor, mobitel i hranu, nakon čega su pobjegli. Operativnim radom na terenu drski razbojnici su brzo identificirani i uhapšeni.

Pretresom pljačkaša pronađen je pištolj kalibra 7,62 milimetra, dok je od Uzunovića oduzet mobitel koji su ukrali od oštećenog. Provjerama je utvrđeno da je za Osivčićem raspisana i potraga zbog sumnje da je izazivao opću opasnost.

Nakon privođenja, osumnjičeni su predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, potvrdila je za „Avaz“ Azra Bavčić, portparol ove pravosudne institucije.

– Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 24 sata. Nakon što budu ispitani u zakonskom roku, tužilac će odlučiti o daljnjim mjerama – dodala je Bavčić.

Osivčić je stari znanac policije. Sumnjičio se da je bio član grupe koja je opljačkala „Raiffeisen banku” u naselju Hrasnica na Ilidži. Ista grupa teretila se i za razbojništvo u prodavnici “Genelec” u trgovačkom centru „Mercator“ u Ložioničkoj ulici te krađu Škode Fabije i Toyote Yaris u bh. prijestonici.

Grupu su činili još Amar Bašić (31), Armin Durić (36), Haris Zuko (29), Elvir Hasić (44), Anel Velić (28) i Radislav Gavrić (39).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79