Para na paru: Konobari vikendom na ispomoći zarade blizu 1000 maraka

Uz sve veće ekonomske izazove i rastuće troškove života, mnogi se u Sarajevu okreću dodatnim izvorima prihoda kako bi zaradili pored plate.

Jedna od popularnih opcija je rad na poziciji konobara u ugostiteljskim objektima, posebno tokom vikenda, piše Crna hronika.

Konobari, pomoćni konobari obično rade svakog vikenda, pružajući podršku u restoranima, kafićima i barovima tokom večernjih i noćnih sati.

Jedan od glavnih razloga za popularnost ove pozicije je visina dnevnice. Pomoćni konobari u Sarajevu obično zarađuju oko 100 KM po smjeni, uz dodatne zarade putem bakšiša.

Prema riječima Ismira, koji već dvije godine radi vikendom – isplati se.

– Ponekad do ujutro znam ostati, ali osim dnevnice zaradim tada i bakšiša oko 60-70 maraka.
Ova suma mi značajno doprinosi uz redovnu platu, posebno ako radim svaki vikend, kaže Ismir.

Dodatno, rad na poziciji pomoćnog konobara pruža fleksibilnost u radnom vremenu, što je privlačno mnogima koji imaju druga obaveze ili poslove tokom radne sedmice. Ova fleksibilnost omogućuje radnicima da balansiraju svoje profesionalne i lične obaveze, pružajući im veću kontrolu nad svojim rasporedom.

Iako rad na poziciji pomoćnog konobara može biti dodatno stresan, posebno tokom gužvi i produženih smjena, mnogi se odlučuju za ovu opciju kako bi osigurali dodatni prihod i podržali troškole porodice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79