Para na paru uš na fukaru: Iako imaju enormne plate domaći političari imaju najjeftiniji restoran u zemlji

Gdje ljetuju, žive, sta voze, ali i šta jedu naši političari su neka od uvijek zanimljivih pitanja.

Jelovnik u Vladi Federaciji Bosne i Hercegovine, za ponedjeljak 5. oktobra, objavljen je na društvenim mrežama.

Korisnici društvenih mreža su komentarisali iznimno povoljne cijene, znatno niže od onih na koje su prosječni građani Bosne i Hercegovine navikli, prenosi Oslobođenje.

Najskuplje jelo na današnjem meniju je biftek sa jajetom koji iznosi svega 6,50 maraka. Teleća šnicla je marku jeftinija (5,50 KM), dok ramstek na žaru iznosi 4,50, a pastrmka sa žara košta 6,00 KM.

Hladna predjela koštaju dvije marke, a na ponudi su travnički sir, francuska salata ili miješani sendvič, sa goveđom pršutom i sirom.

Na toplom predjelu je samo jedan izbor – pura sa sirom i jogurtom i iznosi tri marke.

Od gotovih jela na meniju su teleće pečenje (6 KM), te punjeni juneći odrezak (4,50 KM), Hamburški stek (4 KM), kao i pileće pečenje na mađarski način (3 KM).

Jogurt ili kefir iznose marku, kao i miješana salata, a kao prilog, od marku i po, na meniju su makaroni na puteru, restovani krompir ili dinstana buranija.

Sve to naši političari nakon ručka mogu zasladiti tulumbom ili orasnicom koje koštaju po marku.

Pogledajte jelovnik:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79