Para nema, a poslije izbora plate manje za 20 posto

Režim u manjem bh. entitetu krije stvarno stanje finansijske katastrofe.

Odmah nakon izbora slijedi drastično smanjenje plata: rukovodiocima u Javnoj upravi za 25%, službenicima za 20%, prosvjeti za 10 %, policiji za 5 %, penzije, zasad, ostaju na sadašnjem nivou.

Sve što je ministarka finansija rekla o povećanju penzija je neistina, kao i njena tvrdnja da neće biti umanjenja plata, tvrdi Slobodan Vasković.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je, 07. novembra ove godine da u narednoj godini neće biti smanjenja plata, kao i da će penzije biti povećane za tri do četiri odsto.

Vidovićeva je rekla da bi smanjenje plata bilo veoma štetno, jer bi za posljedicu imalo smanjenje potrošnje koja je ionako mala.

Penzije će sigurno biti povećane, a prema sadašnjoj procjeni, mislim da će biti moguće povećanje za tri do četiri posto – rekla je Vidovićeva.

Sve što je Vidovićeva rekla nije istina, već je riječ o predizbornom spinu i notornim neistinama.

Moji izvori iz Vlade RS tvrde da je još prije dva mjeseca odlučeno da se smanje plate i to veoma drastično.

Do smanjenja plata će doći odmah nakon izbora, a umanjenje je odloženo do tada zbog pada rejtinga SNSD-a. Smanjenje plata prije izbora bio bi, dodatni, pretežak predizborni udar za tu stranku.

Prema višestruko potvrđenim informacijama iz nekoliko izvora, plate će biti drastično smanjene u Javnoj upravi. Svima na rukovodećim pozicijama plate će biti umanjene za 25, dok će službenicima primanja biti umanjena za 20 posto.

Prosvjetni radnici će se, također, naći na udaru i njima će, linerano, plate biti smanjene za 10 posto.

Odlučeno je da smanjenje plata pripadnicima MUP-a RS iznosi 5 posto.

Razmatralo se čak i smanjenje plata zdravstvenim radnicima, ali se, zasad, odustalo od toga. Plate u zdravstvu, kako sada stvari stoje, neće biti umanjivane zbog pritiska virusa, koji nemilosrdno divlja.

Što se tiče penzija, nema nikakvog povećanja, ali nije isključeno, prema mojim izvorima, da i u tom dijelu dođe do umanjenja, jer režim nema novca.

Drastično smanjenje plata je izvjesno, jer se, kako tvrde moji izvori, sredstva namijenjena za plate, koja će se dobiti njihovim umanjenjem, već prenosom na druge pozicije.

Deficit budžeta će iznositi ravno milijardu KM i Republika Srpska je već u bankrotu, prenosi rtvbn.com


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79