Parking papak u Mostaru: Neće ga ovako u Njemačkoj…

I zaista, postavlja se pitanje kako to da smo spremni poštivati zakone, pravila i logiku samo kad smo negdje vani, a zaboravljamo sva normalna ponašanja u svojem dvorištu.
‘Neće ovako u Njemačkoj”, kaže u poruci čitatelj portala Bljesak.info uz priložene fotografije automobila parkiranog u Ulici hrvatske mladeži na pločniku i na zelenoj površini. Doduše, površina još nije zelena, ali je nedavno oslobođena bespravne gradnje, a pločnik je u ovoj ulici redovito mjesto za parkiranje. No, domaći se pronalazači parkinga do sada nisu ponašali kako se to ponio gost pa mu je bio malo i pločnik.
”U ovoj ulici pješaci se moraju snalaziti kako znaju i umiju. Roditelji s kolicima moraju se probijati cestom i strahovati za svoje dijete i sebe dok se automobili penju na pločnik. Čak i tamo gdje se netko potrudio staviti betonske kugle da se ne penju na trotoar, vozači ostave auto na cesti. Ovo je najgora ulica u gradu”, piše čitatelj kojeg je, kako kaže, posebno iznervirao došljak iz Njemačke.
I zaista, postavlja se pitanje kako to da smo spremni poštivati zakone, pravila i logiku samo kad smo negdje vani, a zaboravljamo sva normalna ponašanja u svojem dvorištu. Istina je da Mostar nema nikakvog plana kada je u pitanju parkiranje i tzv. mirujući promet i da je poduzeće MO Parking bio samo loš pokušaj da se ovo pitanje skine s dnevnog reda. Koliko je riječ o ozbiljnom pristupu tom problemu govori i činjenica da je inspekcija zapečatila mostarski parking jer nije imao fiskalnu kasu koju je dužan imati. Taj nered i nemoć grada da ozbiljno pristupi nekom problemu, što se pravda nepostojanjem Gradskog vijeća, izlika je i građanima koji pristaju živjeti u kaosu kakav je sada. Vozači, koji ”propinju” svoje ljubimce na pločnike ponašaju se kao da nikada neće pješačiti gradom, a Nijemci, poput ovoga s fotografije, kao da nikada nisu vidjeli normalan svijet kakav bi Mostar ponekad volio biti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79