Parking za elitu: Opet uveli VIP parking na Bjelašnici

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saša Magazinović oglasio se na svom Twitteru tvrdeći da je na Bjelašnici uveden VIP parking.

– Na Bjelašnici ponovo uveli VIP parking, a kažu da se ponovo dijele i besplatne karte. Ne mogu ljudi popraviti koliko ovi mogu pokvariti… – stoji u objavi na Tweeteru.

(FOTO) Pogledajte kako nesavjesni vozači parkiraju na Bjelašnici

Donosimo vam prvu odluku bivšeg direktora ZOI-a Kenana Magode 2019-te godine. (27.06.2019)

Jedna od prvih odluka novog v. d. direktora ZOI'84 Kenana Magode je ukidanje prakse podjele besplatnih godišnjih ski-karata u okviru reprezentacije ili na bilo koji drugi način, kao i ukidanje tzv. VIP parkinga na Bjelašnici. Uvidom u dosadašnje poslovanje, Magoda je uočio da je ova pojava ranijih godina bila veoma prisutna po kriteriju prijateljstva, porodičnih i poslovnih veza, stranačke pripadnosti i sl. očigledne zloupotrebe, te je u okviru seta odluka koje za cilj imaju uvođenje reda u preduzeću odlučio povući ove poteze, saopćeno je iz ZOI'84.

-Kada su u pitanju godišnje ski-karte, kao i do sada, svi zainteresovani će moći da ih kupe. Novina je to da ću prekinuti praksu podjele besplatnih godišnjih ski-karata. Prema informacijama sa kojim raspolažem, najčešće su ih dobijali oni koji imaju najviše, a to su političari, privrednici i druge osobe bliske upravnim strukturama. Toga više neće biti. Ako žele da skijaju neka kupe kartu, bar oni to mogu priuštiti. Pozivam sve one koji su ranijih godina imali besplatne godišnje ski-karte da ih za narednu sezonu kupe i tako pomognu našem preduzeću. Kao direktor, svojim primjerom kupovine godišnje ski karte ću pokazati da je vrijeme dodvoravanja moćnicima preko leđa ZOI'84 završeno – rekao je Magoda.

Dodao je da je, također, donio odluku da dio parkinga koji je bio namjenjen za “probrane i zaslužne”, u javnosti poznat kao VIP parking, od sada bude dostupan za sve posjetioce Bjelašnice.

-Garantiran parking će imati Hitna pomoć, GSS, policija, kao i dostavna vozila u skladu sa pravilima, a svi ostali će biti jednaki. Niko, uključujući i direktora ZOI’84 nema pravo na privilegiju da ima osiguran parking na samoj stazi. Ja ću plaćati parking i zahtijevat ću da to rade i ostali – naveo je.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79