Parlament FBiH nabavlja limuzinu od 70.000 KM, a za godinu održali tek sedam sjednica

Sudeći prema vrijednosti vozila za pretpostaviti da se nabavlja za jednog od čelnika ovog doma

Predstavnički dom Parlamenta FBiH raspisao je tender za nabavku službenog vozila, tačnije limuzinu vrijednu 60.000 KM bez PDV. To znači da vrijednost ove limuzine s PDV-om iznosi oko 70.000 KM.

Piše: A. DUČIĆ

Prema tenderskoj specifikaciji, vrsta vozila je limuzina, s četvero vrata, pet sjedišta, a precizirano je da boja vozila mora biti crna. Također, preferira se da je snaga automobile minimalno 120 kW, da je vozilo turbo dizel, a da zapremina iznosi minimalno 1960 kubika.

Također, u specifikaciji je navedeno da mora posjedovati alarmni sistem, te da se na vozilo dobije garancija od četiri godine.

Inače, ova nabavka navedena je u kvartalnom planu nabavki za ovu godinu, no nije navedeno za koga se nabavlja.
Sudeći prema vrijednosti vozila za pretpostaviti da se nabavlja za jednog od čelnika ovog doma. Inače, vrsta nabavke je otvoreni postupak, a to je postupak u kojem svaki zainteresovani ponuđač može dostaviti ponudu.

Inače, sam Parlament FBiH, pa i Predstavnički dom, ne može se pohvaliti da je bio učinkovit u vremenu krize uzrokovanom pandemijom koronavirusa koja još ne jenjava. Tako je Predstavnički dom od 25. marta prošle godine do danas, odnosno za nepunu godinu, održao tek sedam sjednica prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79