Parlamentarcima važnija službena vozila od sigurnih kuća, kulture, nestalih…

28.10.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zgrada Institucija Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Prihvaćen je moj amandman da se 1,54 miliona KM izdvoji za reprezentativne selekcije i sportiste, napisao je Zvizdić

Komisija za finansije i budžet Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH raspravljala je danas o prijedlogu budžeta državnih institucija.

U toku rasprave zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Denis Zvizdić predložio je nekoliko amandmana o preraspodjeli budžetskog novca.

– Danas je Komisija za finansije i budžet usvojila amandman koji sam predložio i kojim se predviđa 1,54 miliona KM za pomoć države reprezentativnim selekcijama, klubovima i sportistima pojedincima iz BiH. Time je ova stavka postala sastavni dio Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH za 2021. Istovremeno, ostaje žal što Komisija nije prihvatila povećanje budžeta za institucije kulture i nauku za koje sam predložio iznos od 300.000 KM, umjesto nabavke službenih vozila u PSBIH, kao i pomoć za sigurne kuće, porodice nestalih osoba i dijasporu. Za ove kategorije ćemo se boriti i dalje, poručio je Zvizdić putem Twittera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79