(VIDEO) Pas kojeg je pregazio traktor je ipak ŽIV!

Prema informacijama iz JP Veterinarska stanica Gračanica doznajemo da je pas još uvijek živ, ali trpi ogromne bolove. Danas će biti urađen rengen, te će se znati kako dalje postupiti u liječenju i da li će pas izdržati u ovoj bitci.

Službenik Policijske stanice Gračanica nam je kazao da je slučaj u proceduri nakon brojnih prijava kako sugrađana tako i udruženja. Osoba koja je počinila ovaj čin bit će saslušana, te će se izuzeti svi snimci i vrši se kriminalistička obrada.

Udruženje za zaštitu životinja poručuje da se na ovome ne smije i neće završiti.

Podsjećamo, sinoć se društvenim mrežama i portalima proširio snimak uznemirujućeg sadržaja na kojem osoba inicijala S.M. u Rašljevi namjerno traktorom gazi psa.

“Mi u Fondaciji “Pokret Levijatan” imao informacie da će oko 10h pas imati RTG snimane te da ima manje bolove ali i dalje ne osjeća zadnji dio tjela. Veterinar je uz njega bio cijelu noć. Mi iz Srbije ćemo učestvovati u slušaju preko Uduženja sa kojim sarađujemo u BiH” – izjavli su iz “Pokret Levijatan”  za portal CH.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahro

 

nikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79