Pas lutalica ugrizao djevojčicu na igralištu, roditelji traže hitnu akciju

Prije nekoliko dana, pas lutalica ugrizao je trogodišnju djevojčicu koja se igrala na dječjem igralištu u Kotor Varošu.

Igralište, smješteno u Ulici Stefana Nemanje, poznato je po okupljanju pasa lutalica, što je zabrinulo lokalne roditelje.

“Djevojčica je bila s majkom na igralištu i igrala se s vršnjacima. Pas lutalica koji je bio u blizini uzeo je klip s kojim se igrala. Kada ga je pokušala uzeti nazad, pas ju je ugrizao za ruku,” ispričao je otac djevojčice za “Nezavisne.”

Incident se dogodio 5. jula između 20:30 i 21:00 sati. Majka je odmah odvela djevojčicu u hitnu pomoć, odakle su ih uputili na UKC u Banjaluci. “Ljekari su obavili razgovor s djetetom, pružili terapiju, vještačku imunizaciju i dozu imunoglobina. Rečeno nam je da, ukoliko se pas uhvati, treba ga testirati na bjesnilo kako bi se terapija prekinula,” pojasnio je otac.

Otac je o incidentu obavijestio komunalnu policiju i podnio prijavu u policijskoj stanici. Također se obratio opštini i nadležnom odjeljenju, gdje je saznao da je problem nastao zbog isteka ugovora za azile, što je dovelo do nakupljanja pasa lutalica.

“Iako moja kćerka srećom nije teže povrijeđena, ovaj problem mora biti hitno riješen jer sljedeći put neko drugo dijete možda neće imati toliko sreće,” zaključio je zabrinuti otac.

Roditelji iz Kotor Varoša sada apeliraju na nadležne institucije da poduzmu hitne mjere kako bi se spriječili slični incidenti i osigurala sigurnost djece na igralištima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79