Pašajlić nikada svoju 8-godišnju djevojčicu nije izveo iz stana, a on je živio lagodnim životom

Pašajlić nikada svoju 8-godišnju djevojčicu nije izveo iz stana, a on je živio lagodnim životom


Jeziv slučaj zlostavljanja i zanemarivanja deteta potresa Srbiju ovih dana, koja traži da se pronađu odgovorni za stravično zlostavljanje osmogodišnje devojčice koja je nedavno sasvim dezorijentisana i neuhranjena pronađena u kadi u stanu u Beogradu.

Kako se vjeruje, nju je otac, 38-godišnji Uroš Pašajlić, godinama držao zatočenu, a otkako se sve saznalo prije nekoliko dana, ovaj čovjek je bio u bjekstvu. Ipak, policija ga je pronašla, a on je danas saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Djevojčica (8) koju je otac držao kao roba ima desetak kilograma: Ljekari se bore za nju

Policija je za monstrumom, kako ga s pravom naziva ovdašnja javnost, krenula u potragu prije nekoliko dana kada ga je vanbračna supruga, 45-godišnja Ivana L, prijavila za nasilje u porodici. Ona je, navodno, iskoristila priliku da ode iz stana u kojem ju je takođe držao zatočenu, nakon čega je policija u stanu u kadi pronašla neuhranjenu i zapuštenu djevojčicu.

Dijete je prebačeno u bolnicu, a njeno stanje je stabilno, ali teško.

Djevojčica nikada nije bila kod ljekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje.

Ono što se u međuvremenu saznalo jeste da nesretno dijete nikada nije izašlo iz stana, nikada nije krenula u školu niti išlo kod ljekara.

”Djevojčica nikada nije bila kod ljekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Komšije dijete uopšte nisu nikada vidjele. Nađena je sklupčana u kadi, dezorijentisana i neuhranjena. Dali su joj neophodnu njegu kod ljekara i prebačena je u prihvatilište, dakle, nije životno ugrožena. Sem toga, bilo je navoda da se majka djeteta pojavljivala oko stana na Zvezdari. Ti navodi nisu potvrđeni, majka je osuđivana, njoj je pravno oduzeto starateljstvo, ona je zavisnik, lišena je mogućnosti da bude majka djetetu, tako da nadležni nju nisu ni tražili, niti će. Čeka se da on bude lišen slobode”, rekao je medijima izvor iz istrage.

Pitanje je, naravno, kako je ovakav otac uopšte dobio starateljstvo nad djetetom i to je ono čime će se nadležne institucije baviti. Pored Tužilaštva, u slučaj se uključio zaštitnik građana Zoran Pašalić, koji je pokrenuo kontrolu šest nadležnih institucija, od centara za socijalni rad preko suda koji je dijete dodijelio ocu proglasivši ga podobnim roditeljem. Majci je te 2015. oduzeto starateljstvo jer je narkomanka.

U ovom trenutku, pored toga da se djetetu pruži neophodna njega, javnost traži od države da u ovom kuršlusu nadležnosti pronađe odgovornog za sudbinu nesretne djevojčice.

Mediji izvještavaju, prenoseći slike oca monstruma, da je on živio sasvim lagodnim životom, vozio brza kola i hranio se po restoranima dok je dijete držao zarobljeno i sasvim izolovano od svijeta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija