Patković o Kasumoviću: Iznevjerit će svoje sljedbenike baš kao što je rahmetli Aliju Izetbegovića

Patković o Kasumoviću: Iznevjerit će svoje sljedbenike baš kao što je rahmetli Aliju Izetbegovića


Šerif Patković, bivši predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH i ratni komandant Sedme muslimanske brigade Armije RBiH, oglasio se na svom Facebook profilu povodom osnivanja novih političkih stranaka na političkoj sceni Bošnjaka.

Zahvaljujući ratnim zaslugama, Patković je odlikovan najvećeg ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan” kao 100-postotni ratni vojni invalid.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Borba za državu u ime Boga i borba za vlast u ime države ne može biti isto.
Političke stranke mogu biti alat i za jedno i za drugo, ali ih u osnovi razlikuje razlog formiranja i osnivanja. Njihovu suštinu čine njihovi osnivači i članovi i po tome se mogu najlakše razlikovati.

Danas svjedočimo osnivanju još jedne političke organizacije pod nazivom “Bosanskohercegovačka inicijativa – Fuad Kasumović”, čiji je razlog osnivanja, naravno, borba za vlast u ime države, borba za poziciju premijera i ministra ili još tačnije borba za upravljanjem i raspodjelom novca, ali i pozicija koje donose novac.

Ipak, stara naroda kaže “po jutru se dan poznaje”. Osnivač ovog projekta, iako dovoljno bogat, a za većinu stanovnika planete Zemlje prebogat, ima jasnu viziju kako da napaćenim stanovnicima Bosne, a i Hercegovine, pokaže put kako se postaje bogat, jer on to iz ličnog iskustva najbolje zna, dok je u ime SDA obnašao značajne pozicije u vlasti na različitim nivoima. Njegovi fanovi i sljedbenici nisu ni svjesni da će ih on iznevjeriti, baš onako kako je iznevjerio i osnivača SDA, rahmetli Aliju Izetbegovića, koji je svoju viziju zasnivao na borbi u ime Boga za vjeru, narod i državu. Ovu državu koju su krvlju zalili njezini najbolji sinovi i ovaj narod koji još uvijek hoda po vodi i kojem prijeti nestanak – napisao je Patković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija