Patrijarh Porfirije stigao na Jahorinu, dočekao ga Milorad Dodik

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije stigao je na Jahorinu gdje ga je dočekao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik.

Sa patrijarhom Porfirijem na Jahorinu su stigli i mitropolit dabrobosanski Hrizostom, crnogorsko-primorski Joanikije, kao i epsikop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije.

Osim Milorada Dodika, njih je dočekalo i rukovodstvo Olimpijskog centra “Jahorina” s kojim je Dodik ranije danas imao sastanak o planovima za gradnju na ovoj planini.

Patrijarh i mitropoliti su posjetili crkvu u izgradnji na platou Poljice na Jahorini.

Prije toga su bili u Istočnom Sarajevu na sastanku sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem i načelnicima šest gradskih općina.

U zgradi Gradske uprave su patrijarha i mitropolita dočekali načelnici Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Istočne Ilidže Marinko Božović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i Sokoca Milovan Bjelica.

Patrijarh je jučer stigao u Sarajevo povodom jubileja službe crkvi mitropolita Hrizostoma. Dočekan je u crvi Rođenja Presvete Bogorodice, a gdje je jutros patrijarh služio i jutarnju liturgiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79