Patriotska liga i Zelene beretke: Ne dozvoljavamo pokušaje ugrožavanja BiH

Savez udruženja boraca Patriotska liga BiH i Udruženje boraca Zelene beretke Sarajevo izrazile su zabrinutost zbog najnovijih oblika napada i pokušaje destabilizacije Bosne i Hercegovine.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Kao pripadnici Patriotske lige i Zelenih beretki, organizacija koje su zajedno sa drugim patriotskim snagama u najtežim danima u aprilu i maju 1992. godine organizovale odbranu Bosne i Hercegovine, sa zabrinutošću pratimo najnovije oblike napada i pokušaje destabilizacije Bosne i Hercegovine.

S jedne strane su to nekakvi „non paper“ dokumenti iz nekih centara u inostranstvu, na koje su se s druge strane nadovezale aktivnosti secesionističkih krugova iz entiteta Rs na tzv. „mirnom razdruživanju“ Bosne i Hercegovine. U vezi s tim pozivamo sve patriotske snage, sve probosanske političke i društvene organizacije i sve građane da se zajednički suprotstavimo svim takvim i sličnim pokušajima ugrožavanja države Bosne i Hercegovine i njene suverenosti. Istovremeno, pružamo punu podršku izabranim predstavnicima probosanskih političkih stranaka u institucijama države, posebno u njihovim nastojanjima da se suprotstave secesionističkim težnjama Milorada Dodika i drugih retrogradnih snaga u Bosni i Hercegovini. Od visokog predstavnika i međunarodne zajednice tražimo da se konačno sankcionišu svi oni koji na razne načine rade na destabilizaciji BiH, i da u startu zaustave slične projekte iz nekih krugova u inostranstvu.

Svima koji rade na destabilizaciji države Bosne i Hercegovine, kao predstavnici saveza i udruženja boraca Patriotske lige, Zelenih beretki i organizatora otpora, koji baštine tradicije naše pravedne odbrambeno oslobodilačke borbe kojom je očuvana država Bosna i Hercegovina, poručujemo da budno pratimo sve naprijed navedene aktivnosti i da ćemo u slučaju potrebe imati spreman odgovor.

Nećemo dozvoliti nikakve pokušaje ugrožavanja države, posebno zbog velikih žrtava u borbi za očuvanju Bosne i Hercegovine u toku agresije 1992-1995., kaže se u saopćenju za javnost Patriotske lige BiH i Zelenih beretki Sarajevo.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79