Pavle Bihali vođa “Levijatana”: Ko si ti da objesiš psa? Pas nije kriv!

„Fondacija Pokret Levijatan“ je nastala na ideji „snažnog čoveka“ i snažnih državnih institucija, sposobnih da zaštite slabije, životinje ali i sve druge žrtve zlostavljanja, pre svega decu i žene te lica sa specifičnim karakteristikama koje čine da su često zrtve nasilja bez adekvatne zaštite.

Pavla Bihalija iz predsjednika desničarske organizacije i udruženja za zaštitu životinja Levijatan komentarisao je slučaj iz Teslića. Pitbull Nedeljka Markuljevića napao je sina komšije Nenada Aleksića, a nakon toga je Aleksić, kako kaže, u afektu, bez namjere, usmrtio psa.

– Igralo se tu više djece kada je došao taj pit bul, i sin od devet godina je povikao “Tata, tata”, dotrčao sam, sva sreća nije ga ugrizao pas, ali dijete ima ogrebotine i što je još gore traume. U toj huji, kada sam došao, bio je na lancu, a na kraju je imao nešto slično špagi i uhvatio sam ga za povodac, valjda je to bilo jače, moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim, ali on je valjda uginuo. Vidio sam da je krenula krv na nos, odvukao sam ga – kazao je Aleksić.

– Onda je taj komšija Markuljević, sa još dvojicom, s kojim se vjerovatno drogira tu, napali su me u mom dvorištu, a ja sam bio okrenut leđima. Sa vilama je došao. To što neki mediji pišu da sam ja napao njih, to uopšte nije istina. Oni su mene napali, a to mogu posvjedočiti i komšije. Taj problem traje duže vremena i komšije su ukazivale na te njegove pse – rekao je.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Ovo je otac koji je objesio psa: Pit bull mi je napao devetogodišnjeg sina.

O cijelom slučaju oglasio se i Pavla Bihali koji je odgovorio na pitanje “Ko je kriv” u drami koja se desila u mjestu Đulići kod Teslića prije nekoliko dana.

“Dosta je složeno i komplikovano iz više razloga. Prvo Pit Bull se vodi kao opasna rasa. On da hoće da ubije, ubio bi. Potisak ugriza Pitbulla je 10puta manji od ugriza bijele ajkule. On ne može da napadne, on može samo da ubije. Moje lično mišljenje je kada bi moje dijete kada ga budem imao, ako napadne pas, kriv je vlasnik a ne pas. Ako je neko kriv. Pas je prešao u tuđe dvorište i tu nema priče. Krivica stoji na mjestu. – počinje svoj komentar Pavle Bihali piše Crna-Hronika.

Ja koliko god da volim pse, ja ne mogu da branim nešto i da zastupam nešto što nisam upravu. Sa druge strane, ko si ti da objesiš psa? A nama vičete što bijete ove ako urade ovo i ono. Ko si ti da objesiš psa? Koji si ti faktor? Za to mora da odgovara, uopšte me ne interesuje ko je i šta je.

Vlasnik također mora da odgovara također što je držao psa na lancu, i što nije imao obezbijeđeno dvorište i što je pas preskočio dvorište i što je mogao da napravi zaista masakr. Ne iz namjere da ubije, jer kad bi vas Pitbull ujeo, vi ne bi imali ruku, glavu nogu. Ne možete te pitbull povrijediti možete te samo ubiti. Njegova namjera psa nije bila da povrijedi, jer tu u njegovom zanosu neću reći u igri jer je ružno, ali u njihovom psećem ludilu kojeg svi psi imaju, oni tako gricnu, ujedu što može biti jako opasno. Ali nije namjera da nekog ubije. Da mu je to bila namjera, Bože sačuvaj, bio bi masakr.

Suma sumaru. Svi su krivi. I svako treba da odgovara po zakonu. Jezivo je da neko objesi psa. Nemam dijete ne znam kako bih se ponašao ali sigurno ne bih objesio psa. Vlasniku ne znam šta bih radio, ali psa ne bih objesio. Pas nije kriv. Žao mi je djeteta, žao mi je psa. To je moje mišljenje” – završava svoj komentar Pavle Bihali piše Crna-Hronika.

@bihalipavle Replying to @chikazuba Ko je kriv? #fyp #fypシ #pavlebihali81 #levijatan #fypage #foryourpageofficiall #foryour #fy #viral #srbija #dogs #i8 ♬ original sound – Павле Бихали

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79