Pazarcu zatvorska kazna: Nezadovoljan repertoarom, pucao na kafanskog pjevača

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić osudilo je na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora 53-godišnjeg Hilmiju Vejsilovića iz Novog Pazara zbog pokušaja ubistva pjevača Esnafa Pepića iz Rožaja, te nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Vejsiloviću su za pokušaj ubistva dosuđene dvije godine zatvora, a za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci, što mu je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 27 mjeseci.

Ovu informaciju za Faktor su potvrdili iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koje je Vejsilovića optužilo da je 16. marta 2014. godine iz pištolja “ČZ”, kalibra 6,35 milimetara za koji nije imao odobrenje, pucao na pjevača Pepića na parkingu ispred kafane “Šadrvan” na Rakovičkoj cesti u sarajevskom naselju Rakovica.

Svemu je prethodilo nezadovoljstvo Vejsilovića jer pjevač nije otpjevao pet pjesama koje su naručili on i njegovo društvo.

On je, kako je navedeno u presudi, po izlasku iz kafane Pepiću rekao: “Sad ćeš pjevati ovdje na parkingu”, a potom ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan Pepića pogodio u rukav. Kad je Pepić počeo bježati, Vejsilović ga je sustigao i pucao mu u stomak sa udaljenosti od 50 centimetara. Pjevača je zaštitila jakna, pa mu je ispaljeno zrno nanijelo lakšu povredu.

Sudija Ružić je obrazlažući presudu kazao da je sud prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuće za optuženog cijenio priznanje, kajanje i njegovo dobro vladanje u sudnici.

Ranije tokom procesa utvrđeno je da je Vejsilović u vrijeme počinjenja krivičnog djela u krvi imao 0,47 promila alkohola, a neuropsihijatrijskim vještačenjem koje je obavio dr. Omer Ćemalović utvrđeno je da je bio u stanju lakog pijanstva.

Tokom suđenja Vejsilović je priznao da je pucao, ali je negirao da je želio ubiti pjevača.

Iz sarajevskog Tužilaštva su nam kazali da će sačekati pisani otpravak presude, nakon čega će odlučiti da li će na nju eventualno uložiti žalbu.

 

 

Crna hronika/Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79