PDA poručila Izetbegoviću: ‘Ukoliko ne reagujete, neka vas je stid svake suze šehidske porodice i porodice poginulog borca’

PDA Banovići izdala je saopćenje za javnost u kojem kaže da ne jenjavaju direktni ili indirektni napadi i ugrožavanje Ustavom utvrđenih osnovnih ljudskih prava i sloboda na život državnog poslanika Mirsada Kukića od aprila, kada pred Direkcijom rudnika nije uspio pokušaj da se predsjednik Sindikalne organizacije Kukić, koji je ujedno predsjednik PDA BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, fizički ozlijedi, u režiji, prema osnovama sumnje, nalogodavca i organizatora ovog skupa Bege Gutića koji je i sam učestvovao u ovom činu.

“Jedan od takvih napada, kojim se svjesno želi staviti „meta na čelo“ dr. Kukiću od strane, prema osnovama sumnje, Bege Gutića i njegovih poslušnika Huseina Imširovića – Salvatorea i njegove kćerke Begajete Čaušević je i pisanje portala „Direk Tk“ dana 21. 5. 2021.godine, koji, prema osnovama sumnje, ovo dvoje poslušnika uređuje, u kome se na brutalan, nemoralan, nezakonit, drzak, nekorektan i krajnje bezobrazan način vrši uporedba dr. Mirsada Kukića i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Da je bezobrazluk nalogodavca i njegovih poslušnika dotakao samo dno, potvrđuje „umno nedokučiva“ uporedba Bošnjačkog naroda koji se vezuje za dr. Kukića sa paravojnom četničkom formacijom, što bi morale osuditi sve zvanične institucije u BiH”, saopćeno je iz PDA.

Oni su pozvali nadležne institucije da ne dozvole ovakav huškački čin, te da po službenoj dužnosti, kako to odredbe Zakona o krivičnom postupku FBiH nalažu, preduzmu potrebne radnje u sprečavanju ovakvih pojava i pokretanju krivične odgovornosti.

“S opravdanom gorčinom dižemo svoj glas prema nadležnim institucijama da svojom pasivnošću ne budu saveznici Begi Gutiću u postupcima koji su po svojoj prirodi, prema osnovama sumnje, teška krivična djela koja traže hitnu reakciju i sankcionisanje istih.

Pozivamo Bakira Izetbegovića koji se predstavlja „kao prvi u Bošnjaka“ da obuzda svoga nižerangiranog političkog sljedbenika Begu Gutića objasnivši mu da se strah od gubitka većine u Općinskom vijeću Banovići i izbjegavanje odgovornosti sa alarmantno stanje u Rudniku Banovići zbog instaliranja nestručnih i nesposobnih političkih kadrova, zbog kojih je u fazi „umiranja“ jedna općina ni u kom slučaju, ne može nadomjestiti poređenjem bošnjačkog naroda i četničke organizacije jer to niko, bar za radi života naših čestitih šehida i poginulih boraca ne smije i nema pravo raditi.

Ukoliko na ovo ostanete pasivni gospodine Izetbegoviću, a znate da je ovo portal koji, prema osnovama sumnje, pripada Begi Gutiću, neka Vas je stid svake suze šehidske porodice i porodice poginulog borca, svake suze srebreničke majke, jer ovdje nije napadnut samo dr. Kukić, ovdje je pravljena komparacija Bošnjaka i četničkog pokreta. Nek Vam je na sramotu zbog vaših kadrova!”, navodi se u saopćenju PDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79