PDP krivi SNSD da su dozvolili održavanje vojne vježbe “Brzi odgovor 21”

Partija demokratkosg procesa (PDP), na čijem čelu je Branislav Borenović, uputila je saopćenje za javnost u kojem se osvrće na vojnu vježbu “Brzi odgovor 21” Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Svega nekoliko kilometara od centra Banje Luke narednih dana će marširati vojnici NATO-a i to zahvaljujući podršci Milorada Dodika i predstavnika njegove stranke na nivou Republike Srpske i BiH, koji, iako su to ranije najavljivali, neće zaustavili predviđene aktivnosti sjeveroatlanskog saveza na Manjači.

Ni verbalno-deklarativni otpor

Ni Dodik, ni Zoran Tegeltija, kao ni Željka Cvijanović ili Radovan Višković ni riječ nisu rekli na činjenicu da će 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i čak 700 američkih vojnika vježbati zajedno u okviru programa „Brzi odgovor 21”.

Indikativno ćutljivi su bili zvaničnici RS, inače na riječima protivnici NATO-a, kada je na prostor RS ušao konvoj vojnih vozila snaga SAD, kao i da ga nadlijeću američki vojni helikopteri.

PDP pita kako objašnjavaju defilovanje NATO vojnika oko najvećeg grada RS, bez bilo kakvog, pa i verbalno-deklarativnog otpora u koji ubjeđuju narod već godinama.

Dodik glavni zagovarač NATO-a u BiH

Predsjedavajući Presjedništva BiH mora da kaže i zašto je po ko zna koji put prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, ovaj put o vojnoj neutralnosti, te da prizna da je glavni NATO zagovarač u BiH, koji ne smije da se suprostavi toj vojnoj alijansi, iako je Srbe uvjeravao u suprotno.

Kadrovi SNSD-a započeli NATO put BiH, a Dodik ga slanjem već drugog Godišnjeg nacionalnog plana u štab sjevernoatlantskog saveza dovršava, dok svih ovih godina zamajava javnost da je on tobožnji protivnik NATO integracija.

Imajući u vidu da godinama jedno priča, a drugo radi, za očekivati je da će ponovo pokušati da slaže da NATO nije na Manjači, ni u Glamoču, da treba vjerovati njemu, a ne svojim očima, te da on zapravo spriječava održavanje vježbi koje su u toku. Nakon toliko prevara, nova laž mu ni kod koga neće proći.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79