PDP sutra ulaže žalbe CIK-u na utvrđene rezultate za Predsjednika RS-a

Partija demokratskog progresa (PDP) uložiće sutra žalbu Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH na utvređene rezultate za predsjednika Republike Srpske, najavili su danas predstavnici opozicije na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajaevu.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivićeva rekla je da će opozicija uložiti žalbu CIK-u, kao i da će iskoristiti sve druge pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju.

“Rok je vrlo kratak, ali smo se dobro pripremili i imamo argumente da osporavamo ovaj rezultat”, tvrdi Trivićeva, ponovo pominjući “izbornu krađu” kao i da ne priznaje utvrđene rezultate.

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da će žalba CIK-u biti predata u 15.45 časova, a 15 minuta kasnije obratiće se medijima, kao i da je njihov pravni tim spreman i da se obrati Apelacionom vijeću Suda BiH.

Predstavnici SDS-a i PDP-a su istakli da se će se njihov glas čuti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i daće imati dva delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

Opozicija je mišljenja da je potrebna izmjena Izbornog zakona BiH, kako bi izbori bili “pošteni”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79