Pećanac poručio Tužilaštvu: Ako iko zna sve o ubistvu Adisa i Davora to je Elez, sva sredstva su opravdana da dođete do imena ubica – Do vas je!

Nakon što je Darko Elez sinoć iz Srbije izručen Bosni i Hercegovini, oglasio se bivši ministar unutrašnjih poslova Nermin Pećanac.

“Konačno! Darko Elez je izručen BiH. Evo stigao je! Čovjek tvrdi da zna ko je ubio sarajevske policajce.

Poruka Tužilaštvu: Ako iko zna sve o ubistvu Adisa i Davora to je Elez.

Sva sredstva su opravdana da dođete do imena ubica. Do vas je”, napisao je Pećanac na svom Facebook profilu.

Adis Šehović i Davor Vujinović su sarajevski policajci koji su ubijeni prije više od dvije godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih je pucano 26. oktobra 2018. dok su patrolirali. Izrešetani su u službenom vozilu MUP-a Kantona Sarajevo.

Od tada do danas istraga nije dala nikakve značajne rezultate. Iako istražni organi s vremena na vrijeme, uglavnom na upit novinara, saopće da se na ovom predmetu svakodnevno i u kontinuitetu radi, ubice sarajevskih policajaca nikada nisu otkrivene, prenosi Oslobođenje.

Elez je, kao što je poznato optužen u predmetu Lutka, a također je pod istragom Tužilaštva BiH zbog organizovanih ubistava ua području Istočnog Sarajeva, ali i BiH, kako je to potvrđeno sinoć iz Tužilaštva BiH. Današnje ročište u Sudu BiH nije održano jer, kako je njegov advokat izjavio, postupajući tužilac mu je rekao da nije čak napisao ni prijedlog i obrazloženje za određivanje pritvora.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79