Pećanin na protestima: Građani, ovo nam je 20. prilika da pokažemo da nismo ovce

U Sarajevu se danas održavaju protesti na kojima se traži pravda za ubijenog Dženana Memića, ali i Davida Dragićevića, te sve one koji su bili, kako je rečeno, “žrtve nepravde i terora”.

Protesti se održavaju na trgu ispred Narodnog pozorišta, gdje je stigao i otac ubijenog Dženana, Muriz Memić.

Uz porodicu Memić su njihov advokat Ifet Feraget ali i majka ubijenog Davida Dragičevića Suzana Radanović.

Senad Pećanin, advokat, obratio se okupljenima na protestu.

(VIDEO) Pećanin: Smrt Adnana Hadžagića podsjeća na slučajeve Memić i Dragičević

Poručio je da se zna za mafijašku akciju zataškavanja ovih ubistava, uz povike ostalih Ubice.

“Prije pola godine, obratila mi se porodica Hadžagić.

Policajci su na smrt pretukli mladića Adnana prilikom rutinske kontrole, a policija i Tužilaštvo su učinili sve da ovo predstave kao posljedicu pada. Učinili su sve da ne dođe do obdukcije”, rekao je Pećanin.

“Nalaz vještaka pokazalo je da je uzrok smrti premlaćivanje”, nastavio je on, “a nakon 80 dana od zločina, Adnan je mogao biti sahranjen. Ali, od tada ne postoji ovaj zločin za Tužilaštvo, ni imena počinioca. Građani, po 20 put pruža se prilika da dokažemo da nismo ovce i da smo zadržali mrvu dostojanstva”, rekao je Pećanin.

Pećanin je pitao šta se desilo gradu koji se borio protiv fašizma, a danas ih više ide na koncerte, nego na proteste.

“Možda nam se Dalila Burzić smije dok ovo gleda”, rekao je on.

“Imam san da građani ustanu i uzmu vlastitu sudbinu od vlasti i kriminalaca koji nas jašu više od 30 gpdina. Naši neprijatelji nisu Bošnjaci, Hrvati i Srbi već Čović, Izetbegovoć i Dodik. Šta će oni koji ne mogu do Asima, koji nemaju za lijeka, a kamoli za vjenčanje godine”, poručio je Pećanin.

Prozvao je i Fadila Novalića, Milorada Dodika, porodicu Izetbegović…

“Ugledajmo se na časne i stručne ljude u sudovima, sve je do nas. Na kraju da kažem hvala Memićima i Feragetu.. Kada bi se Zlatni ljiljani dobivali danas, Muriz bi bio dobitnik. Dosta je bilo mog govora, ali i njih. Ako su oni snobovi, mi ne moramo biti robovi”, poručio je sarajevski advokat piše RadioSarajevo.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79