Pejaković odgovorio Umičeviću: “Ne krade tebi niko radnike već radnici ne žele da ih ti tako tretiraš”

Tehnički direktor banjalučke kompanije Bema Marinko Umičević objavio je na svom profilu na društvenim mrežama poziv državnim institucijama da prestanu, kako je kazao, krasti radnice ove kompanije.

– Ne kradite mi bagrenje (radnike)! U posljednje vrijeme je pomama radnica pred penziju da idu da rade kao čistačice u UKC RS ili u Vladu RS. To su sve žene kojima je ostala godina ili dvije do penzije i na pitanje zašto odlaze da rade kao čistačice tamo za platu manju preko 200 KM odgovaraju da se tamo ništa ne radi i ne moraju biti svaki dan na poslu – naveo je Umičević.

Direktor kompanije iz Srpske pozvao gazde konkurencije da mu “ne kradu radnike”

Zbog toga je, kako je kazao, razočaran i uvrijeđen.

– Mi smo uložili u obuku tih radnica i žene su pred penzijom, a da ih sad neko prima da rade kao čistačice. Zato apelujem i tražim od tih državnih institucija za koje mi iz realnog sektora izdvajamo sredstva, da nam na takav način ne kradu radnice. Razumijem kada neko ide trbuhom za kruhom, ali ovo stvarno nema smisla, da je tolika pomama za čistačicama u državnim institucijama i UKC-u.

Nemam s čim da se se borim, ali moram da izrazim revolt. Da pitam te odgovorne ljude koji ih primaju zašto to rade? Ukoliko već treba toliko čistačica, ukoliko se toliko radi, odnosno „prlja“, iznajmite agenciju za čišćenje, pustite naše radnike da rade kod nas – poručio je Umičević.

Borac i zaštitnik radničkih prava Dražan Pejaković odgovorio je direktoru Beme.

Najpoznatiji šovinista, koji je između ostaloga i dobio ključ grada Banjaluke na svojoj FB stranici napiše ovakav tekst.

Umičeviću, ne krade tebi niko radnike već radnici ne žele da ih ti tako tretiraš, norme su nenormalne, stres i milion priča koje su o tebi su sve u negativnom kontekstu, ato što kažeš da idu raditi kao “čistačice” ne kaže se čistačica već higijeničarka.

Međutim ti ne znaš drugačije se odnositi prema svojim radnicama nego na taj način.
Iskreno želim da sve i jedna tvoja radnica dobije posao što dalje od tvoje firme u što kraćem roku.

Što prije propadnu ljudi poput tebe prije će nama bolje vrijeme doći, kako stara narodna kaže

“Dok se jednom ne smrkne, drugom ne svane”. – izjavio je Dražan Pejaković za portal Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79