Pejka Medić ponovo o podobnim Srbima na BHRT-u, oglasila se i Gorica Dodik

„Čestitam Mireli S. iz Banje Luke na uključivanju u čaršijski poduhvat u pokušaju da se sramno smijeni jedinu urednicu srpskog programa na BHT1, Jelenu R. Kapor. Težak je to zadatak za kolegu koji je na bolovanju. Bravo, istrčao si polumaraton s Draškom Stanivukovićem i čaršijom“, glasila je objava urednice na BHRT-u Pejke Medić, koja tvrdi da je razlog za smjenu: „jer je Srpkinja koja svoj posao radi profesionalno i ne pristaje praviti raspored za novinar(ke) u čaršijskim kafanama u kojima odsjedaju nalogodavci i suučesnici njezine suspenzije“.

Nedugo nakon toga oglasila se i Gorica Dodik, podržavši Pejku Medić riječima:

„Mirela Savić se dobro angažovala da se dodvori Sarajevu, kaže da je meni jedina kvalifikacija da govorim to što sam nečija ćerka. Super, vidim njoj je specijalizacija žuljanje koljenja po čaršiji u svakom smislu“!

Dodikovoj kćerki zasmetao je i komentar novog urednika BHRT-a Dejana Petrovića.

„Novi urednik IP BHT!!! Podoban Srbin je najbolji Srbin…“, poručila je Gorica Dodik.

No, čini se da joj je najviše zasmetao Petrovićev komentar vezan za Milorada Dodika.

Podsjetimo, glavna urednica informativnog programa BHRT-a Jelena Radojević-Kapor suspendovana je sa ove pozicije te je kao vršilac dužnosti na ovu poziciju postavljen Dejan Petrović.

Ona se suspendira sa radnog mjesta zbog pokrenutog disciplinskog postupka za teže povrede službene dužnosti, odnosno radnih obaveza iz Zakona o radu u institucijama BiH, a što podrazumijeva zloupotrebu i prekoračenje službenih ovlaštenja, ali i kontekst neizvršavanja ili nesvjesnog i nemarnog vršenja povjerljivih poslova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79