Pekari nisu isporučili hljeb, prazne rafe u Sjevernoj Makedoniji

Rafe za hljeb u Sjevernog Makedoniji jutros su ostali prazni, iako su pekari najavili da će hljeb isporučivati sve dok ne stupi na snagu odluka Vlade o zamrzavanju cijene na 33 denara, odnosno 0,53 evra.

Ljudi koji su jutros otišli u kupovinu kažu da u prodavnicama nisu našli bijeli i polubijeli hljeb, a na rafovima su bili samo specijalni hljebovi, prenosi “Nova Makedonija”.

Vlada je zamrznula cijenu bijelog i polubijelog hljeba sa 450 grama na 33 denara do kraja maja i ukida subvencionisanu struju za preduzeća koja proizvode osnovne prehrambene proizvode.

Odluka je donijeta juče na sjednici Vlade, a pekarska industrija, koja je dan ranije najavila da će prestati sa proizvodnjom hljeba ukoliko takva odluka bude donijeta, sačekaće da bude objavljena u Službenom glasniku i najaviće naredne korake, prenosi Srna.

Ovakve odluke Vlade uslijedile su nakon što su analize Ministarstva privrede i inspekcijske kontrole pokazale da neka od preduzeća nisu snizila cijene svojih proizvoda.

Premijer Dimitar Kovačevski rekao je juče na konferenciji za novinare u Vladi da neće dozvoliti neopravdano povećanje cijena.

Prema riječima ministra privrede Krešnika Bektešija, preduzeća nisu oštećena činjenicom da će cijena hljeba biti zamrznuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79