Penzionera sačekao u zasjedi te ga izudarao po glavi do smrti

Likvidacija penzionera Stevana Šućura u Trošeljima kod Gradiške gotovo 17 godina se vodi kao nerasvijetljen slučaj.

Šućur je pronađen mrtav ispred svoje porodične kuće, a stravična likvidacija penzionera potreslo je do tada mirno selo.

Krvnici do danas nisu identifikovani, ni privedeni pravdi.

Saslušan je veći broj osoba, među kojima su bili i pastiri, na koje se ozbiljno sumnjalo zbog ranijih sukoba sa žrtvom, ali uspjeha u istrazi nije bilo.

Motiv zbog kojeg bi neko digao ruku na penzionera (77) nije utvrđen. Koristoljublje, odnosno pljačka je isključena, jer je u kući žrtve pronađen novac od penzije.

Stevan Šućur je živio mirnim i skromnim životom.

Obdukcija tijela utvrdila je da je Šućur likvidiran sa osam udaraca tupim predmetom u glavu.

Tokom istrage policija je utvrdila da je dan prije smrti Šućur primio penziju uobičajenog iznosa od 234 marke.

Mještani su ispričali da je Šućur bio pošten i miran čovjek, te da su jedini s kojima je dolazio u sukob bili pastiri koji su prelazili preko njegove zemlje.

– Nakon smrti supruge obuzela ga je tuga, pa je godinama davao zemlju pod zakup i uzimao rentu. Mislilo se da je motiv likvidacije bio novac, ali to je isključeno kada je u kući pronađena penzija – ispričao je mještanin Trošelja i poznanik ubijenog Šućura.

 

Tokom istrage privedeno je nekoliko pastira, ali nijedan od njih nije bio zvanično osumnjičen za likvidaciju..

Ono što je utvrđeno jeste da je Šućur do smrti živio sam u porodičnoj kući u Trošeljima.

Niko nije mogao ni pretpostaviti kome se toliko Šućur zamjerio da bi ga usmrtio, osim nekoliko izjava mještana i očevidaca koji su primjetili da se pokojnik svađao s pastirima koji su ovce napasali u blizini njegove porodične kuće.

Tokom istrage policija je privela 15-ak osoba, na poligrafu je uputila njih tek nekoliko, no svi su prošli.

Mještani Trošelja ispričali su da je likvidacija Stevana zaprepastilo cijelo selo.

– Sa Stevanom sam radio godinama i nemam nijedne loše riječi za tog čovjeka. Ono što mu se dogodilo zaprepastilo je čitavo selo, a još nas je više zaprepastilo to što taj nečovjek nije pronađen – ispričao je poznanik ubijenog Šućura.

Potvrdio je da su jedine osobe s kojima je pokojnik dolazio u sukob nepoznati čobani, koji su vodili ovce preko njive pokojnika.

– Ovčari su bili ti s kojima je Stevan dolazio u sukob i na koje je galamio kada bi prelazili s ovcama preko njegove zemlje, drugi niko. Bio je pošten domaćin i dobrodošao gost kod svakoga u selu. Odškolovao je troje dece, koji su otišli u druga mjesta sa svojim porodicama, a kada mu je preminula supruga ostao je sam i živio od penzije. Nije imao ništa što bi nekoga privuklo da ga likvidira zbog novca – ispričao je mještanin Trošelja za Srpskainfo.

On se ujedno prisjetio da je pokojnika pronašao jedan od komšija, koji je prolazio autom pored kuće Šućura.

Zasjeda

Poznanik nasradalog Stevana Šućura podsjetio je da je tijelo pronađeno pored živice.

– Evo tu, pored živice je ležao. Krvario je iz glave, a nepoznati muškarci su ga najvjerovatnije dočekale iza ove žive ograde koja prolazi putem. Nasrnuli na njega iz zasjede, izudarali po glavi i pobjegli – ispričao je poznanik nesretnog Šućura.

Dodao je kako je kapija koja vodi u dvorište pokojnika bila uredno zaključana, kao i kuća, te da, koliko on zna, iz kuće ništa nije odneseno.

– Znam da je penzija koju je Stevan primio od poštara pronađena, a da ništa nije nedostajalo iz njegove kuće – dodao je pokojnikov prijatelj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79