Penzioneri u Banjoj Luci vraćeni sa revakcinacije, druga doza Sputnika još nije stigla

Jedan broj starijih Banjolučana koji je došao na revakcinaciju “Sputnik V” vakcinom, vraćen je danas sa punkta na Velesajamu, sa obrazloženjem da nema druge doze ovih vakcina.

Iako su građani proteklih dana obavještavani da se odgađa revakcinacija ruskom vakcinom, do mnogih penzionera nažalost nije stigla ova vijest, te su se oni jutros zaputili na Velesajam. Međutim, medicinsko osoblje ih je vratilo kući uz napomenu da će biti obavješteni o novom terminu revakcinacije, piše Srpskainfo.

Ostali građani koji su došli da prime prvu dozu uredno su vakcinisani.

Epidemiolog u Institutu zajavno zdravstvo RS-a Jela Aćimović izjavila je da za kontingent od oko 25.000 prve doze “Sputnika V” još nije stigla druga komponenta, te da očekuju da im se potvrdi kada će stići druga doza.

“Ovo jeste promjena, ali ne i nešto što bi trebalo da zabrine građane. Naime, efikasnost vakcina je bolja kad se više razmaknu prva i druga komponenta. Dakle, građani ne gube ništa, samo što odlažu drugu dozu. Takvo je globalno snabdijevanje i mi se moramo uklopiti u to”, ističe Aćimović.

Podsjetimo da će danas od 14 do 17 sati na banjolučkom Velesajmu biti moguća vakcinacija AstraZenekom, bez prethodnog zakazivanja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79