Permanentna betonska prepreka: Korito rijeke Misoče opet bez vode

O isušivanju rijeke Misoče pisali smo i ranije međutim reakcije nadležnih nije bilo. Savjet mjesne zajednice Luka nema interesovanja u rješavanju bilo kakvih problema te je i ovo ignorisao kao da problem ne postoji. Očigledno je da lokalna vlast kao ni službe koje su nadležne za ova pitanja ne rade svoj posao.

Naime, korito rijeke Misoče u području mjesne zajednice Luka u dužini više od 300 metara potpuno je suho. Slike govore hiljadu riječi a i sami znamo da u svakoj rijeci postoje razne životinjske vrste koje su ovdje očigledno ugrožene a velike šanse da su zbog nedostatka vode u koritu istrijebljene do kraja.

Postoji li biološki minimum kada je u pitanju količina vode koja se u privatne svrhe može uzeti od neke rijeke?!!!

Na slikama ispod možete vidjeti da je postavljena  permanentna betonska prepreka koja svu količinu vode (99.9% količine vode u koritu) rijeke Misoče na ovoj tački preusmjerava u privatni posjed.

Žao nam je što niko od nadležnih nema sluha za probleme ove vrste, prenosi Ilijaš.net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79