Perović: Cilj sarajevskih laži je pokvariti odnose Srpske i Mađarske

Foto: RTRS

Pisanje pojedninih federalnih medija da je Predstavništvu Srpske u Moskvi uplaćeno 200 miliona dolara su ortodoksne laži i konstrukcija nekih sarajevskih krugova, čiji je cilj da pokvare odnose Republike Srpske i Mađarske, a posredno i Rusije, rekao je za RTRS šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović.

– Јuče je pucano na premijera Slovačke Roberta Fica pištoljem, a ovdje se pokušava pucati lažnom propagandom protiv Republike Srpske, Mađarske, a posredno i na Rusiju. Međutim, raskrinkane su njihove laži, i tužiću ih za ovu klevetu – istakao je Perović – naveo je Perović.

Istakao je da ovo sve nije slučajno.

– Upravo se dešava kad je Mađarske rekla da neće podržati rezoluciju o Srebrenici – naveo je Perović.

Istakao je da je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi registrovano isključivo kao Predstavništvo, a ne kao komercijalna organizacija.

– I ne može po ruskim zakonima da primi novac od trećih partnera. Novac dobijamo iskučivo od naših ministarstava, da isplatimo plate i sve obaveze koje su potrebne da Predstavništvo nesmetano funkcioniše – poručio je Perović, komentarušići navode “Oslobođenja” da je Predstavništvu Srpske u Moskvi uplaćeno 200 miliona dolara.

On je podvukao da ako je to nekome u interesu može javno da se pokaže promet Predstavništva u Moskvi.

– Promet iznosi od 5.000-15.000 eura da imamo za život. Znate li vi šta je iznos od 200 miliona dolara, to je 10 odsto budžeta Republike Srpske – podvukao je Perović.

Perović je ponovio da Predstavništvo isključivo se bavi tim poslom.

– Kao primjer navešću 2014. godine kada su bile poplave u Srpskoj. Zvale su nas brojne kompanije da pomognu, a mi nismo mogli primiti niti jedan dolar, jer nismo registrovani za tako nešto – naglasio je Perović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79