Pet godina iza rešetaka za nesreću u kojoj su nastradala dvojica 19-godišnjaka iz Maglaja

Kantonalni sud u Zenici izrekao je presudu kojom je Nedima Međića proglasio krivim za nesreću koja se u julu prošle godine dogodila u mjestu Poljice kod Maglaja, a u kojoj su nastaradali mladići Ajnur Dikedžić (19) i Adin Hodžić (19).

Sud je Međića za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja osudio na pet godina iza rešetaka, piše Faktor.

Kako je navedeno u presudi, Međić je nesreću skrivio tako što je kobne noći, upravljajući automobilom “BMW” brzinom od 97,5 kilometara na sat, u nepreglednoj krivini i preko dvostruke pune linije, započeo preticanje “BMW-a”, kojim je upravljao njegov poznanik Amin Mustabašić.

Pri izlasku iz krivine kod restorana “Kameni zamak“ svojim vozilom je otišao suviše ulijevo, pri čemu je lijevim točkovima zahvatio bankinu sa lijeve strane, zbog čega je došlo do zanošenja njegovog vozila udesno, te je prednjom stranom vozila udario u zadnji dio preticanog “BMW”-a.

U presudi se dalje navodi da je zbog toga došlo do destabilizacije oba vozila, pri čemu je “BMW”, kojim je upravljao Mustabašić sletio s ceste i udario u manji zidani objekat, koji se nalazio na zemljanom proširenju.

Tom prilikom Dikedžić i Hodžić, koji su bili saputnici u Mustabašićevom vozilu zadobili su teške povrede, uslijed kojih je Dikedžić preminuo na mjestu nesreće, dok je Hodžić podlegao iste noći u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Amir Devedžić, koji je bio suvozač u vozilu, te vozač Amin Mustabašić zadobili su teške i za život opasne povrede, ali su, srećom, uspjeli preživjeti.

Nakon udara, “BMW”, kojim je upravljao Međić, a sa kojim su u vozilu bili još i Maid Šehić i Aziz Bradarić, sletio je na desnu stranu ceste i u “renault kangoo”, koji je bio parkiran ispred spomenutog restorana.

Njih trojica su zadobila lakše povrede.

Portal Crna-Hronika razgovarala je sa roditeljima nastradalih mladića, a evo šta su izjavili:

“Mi se osjećamo razočarano. Tužilastvo je napravilo dosta propusta. Od vještaćenja brzine do negiranja kada je u pitanju utrkivanje. Imaju video dokazi sa benziske “Džino” i firme “Hajdić” gdje se vidi utrkivanje i još dokaz da su se vozači poznavali i da su od ranije skloni utrkivanju. Sami procijenite da li je ovo moguće pri voznji 91km/h” izjavila je porodica Dikedžić za portal Crna-Hronika.info

Pogledajte EKSKLUZIVNO slike koje  je portal Crna-Hronika objavila prije 11 dana koje su se koristile za suđenju. Pogledajte šta je ostalo od automobila:

 

Crna-Hronika.info

Pogledajte EKSKLUZIVNO slike koje su se koristile za suđenju. Pogledajte šta je ostalo od automobila: Izrečena presuda: Nedim Medžić dobio 5 godina iza rešetaka

Gepostet von Crna-Hronika.info am Donnerstag, 18. April 2019

 

Izrečena presuda: Nedim Medžić dobio 5 godina iza rešetaka

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments