Pet savjeta koji će vam pomoći da smanjite štetan utjecaj MDMA tableta

Britanska organizacija za smanjenje štetnih nuspojava zlouporabe droga The Loop objavila je priopćenje u kojem je dala nekoliko savjeta koji bi uživateljima ecstasyja (MDMA) trebali pomoći u smanjivanju neželjenih štetnih posljedica te rekreativne droge. Naravno, prije svega su naglasili kako je najlakši način za ostati siguran potpuno izbjegavanje droge. No ako se ipak odlučite uzeti MDMA, pazite na ovo:

1. Razmislite uzeti samo četvrtinu tablete ili sitnu količinu praha i pričekajte barem jedan sat prije nove doze

Mnoge tablete koje cirkuliraju scenom sadrže goleme količine MDMA-a, ponekad i doze trostruko veće od one koje može podnijeti prosječna odrasla osoba. Čak i pilule koje izgledaju isto mogu imati različite sadržaje i efekt stvoriti u različitom vremenskom roku. Uvijek započnite malom dozom i pričekajte da počne djelovati.

2. Ne miješajte ecstasy s drugim drogama ili alkoholom jer to povećava rizik

Istodobno korištenje nekoliko različitih droga povećava rizik od neželjenih posljedica, posebno za srce.

3. Redovito pijte vodu; pokušajte svaki sat vremena popiti četvrtinu litre

MDMA otežava mokrenje, ali vas stalno čini žednima, što znači da je lako popiti previše. Međutim, ako ne mokrite dovoljno, to može dovesti do hiperhidracije, koja je prilično opasna. Kada se puno znojite, gubite esencijalne elektrolite potrebne mozgu i tijelu. Stoga pijte polako i nadoknadite ih.

4. Često pauzirajte kako biste se smirili i obraćajte pažnju na svoje tijelo

MDMA otežava tijelu da si kontrolira temperaturu pa se lako pregrijati ako se nalazite u prenapučenom vrućem prostoru. Zato valja često uzimati pauze od plesanja i povlačiti se u rashlađene prostore.

5. Pitajte za pomoć ako vam treba

Neki od znakova na koje valja paziti kako biste znali prijeti li vam opasnost su pretjerano znojenje, dezorijentiranost, temperature toliko visoke da zaustavljaju i znojenje… Pazite na sebe, upoznajte svoje granice i vodite računa i o ostalima, prenosi Klubikon.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79