Petar Dukić ide u pritvor, šakom je udario policijskog inspektora

Petar Dukić ide u pritvor, šakom je udario policijskog inspektora


Opasnom Petru Dukiću zvanom Piter određen je jednomjesečni pritvor zbog napada na policijskog inspektora.

Pritvor je odredio sudija za prethodni postupak, na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Dukić se tereti da je u četvrtak oko 15.10 časova šakom u glavu udario inspektora ispred kafića u Laktašima.

Kako javlja ATV, policajac je tražio Dukića da mu uruči poziv za saslušanje u okviru druge istrage koju policija sprovodi. Tom prilikom došlo je do verbalne rasprave tokom koje je Dukić udario inspektora šakom u glavu.

Nakon napada Dukić je pobjegao u Doboj i za njim je organizovana potraga. Ispostavilo se da je umakao u Doboj, te da je promijenio automobil i vratio se u Banjaluku i Žandarmerija ga je pronašla i uhapsila u kampu u Rekavicama. U okviru potrage jake policijske snage su izvršile raciju u Dukićevom kafe baru ”Plan B” u naselju Borik.

Inače, Dukić godinama važi za kriminogenu osobu. Pred Sudom BiH u toku mu je suđenje po optužnici da je zajedno sa Bojanom Cvijetićem bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Albanije, preko BiH, prokrijumčarila oko tri tone marihuane u zemlje Еvropske unije u periodu od 2019. do 2021. godine. Grupa je uhapšena u akciji ”Transporter” kada je policija u Dukićevom kombiju ”Iveko” pronašla i zaplijenila 316 kilograma marihuane.

Tužilaštvo BiH na teret mu stavlja i pranje novca u iznosu od oko 3,6 miliona maraka. Prema optužnici Dukić je novac zarađen prodajom droge gurao u legalne tokove preko kafe bara ”Plan B” u Banjaluci, te auto salona ”Master auto”, koji su u njegovom vlasništvu. Na taj način stekao je vlasništvo nad dva zemljišta u Banjaluci sa kućištem i poslovnom zgradom, četiri stana u Istočnoj Ilidži i Istočnom Sarajevu, dvije garaže u Banjaluci, 25 automobila (vrijednosti od 4.000 do 258.000 KM), dva kvada i tri motocikla ”jamaha”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija