PETARDOM UNIŠTILI KONTEJNER, INTERVENIRALI I VATROGASCI

Iako su predstojeći praznici još daleko, petarde su već uveliko u upotrebi. Pogotovo se to odnosi na djecu koja ih upotrebljavaju, bez obzira na upozorenja o opasnostima po one koji ih koriste, kao i na mogućnosti uništavanja imovine i okoline.

Već je uveliko „vatreno“ u Livnu i Tomislavgradu, a danas je na parkingu u blizini autobuske stanice u Tomislavgradu zapaljen plastični kontejner, i to usljed bačene petarde.

Bacač petarde odabrao je kontejner za odlaganje papira, koji je brzo planuo, a sa njim i plastični kontejner, koji je u potpunosti uništen.

Brza intervencija vatrogasaca obuzdala je požar i njegovo eventualno širenje na ostale kontejnere i obližnje automobile i objekte. Da stvar bude još gora, gorenjem plastike zagađen je bio i zrak, pa je bacač petardi napravio višestruku štetu.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments