Peter Handke sutra u Banjaluci, dočekat će ga Dodik i Kusturica. Žele mu dati nagradu

– Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke dolazi sutra u posjetu Republici Srpskoj, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da mu je velika čast što će sutra ugostiti nobelovca Handkea, prema kojem srpski narod gaji posebna osjećanja i poštovanje.

Nobelovca će sutra u 12.00 časova u Banjaluci ugostiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, reditelj Emir Kusturica i rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin.

Predviđeno je da na početku sastanka snimatelji uzmu kadrove.

Nakon boravka u Banjaluci, Handke zajedno sa Dodikom i Kusturicom posjetiti Andrićgrad gdje će mu u Andrićevom institutu u 14.00 časova biti uručena “Velika nagrada Ivo Andrić”.

Podsjećamo, Handke je poznat po negiranju genocida u Srebrenici, a Nobelova nagrada koju je osvojio 2019. godine izazvala je burne reakcije širom svijeta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79