Petero uhašenih u akciji “Kasper” predato Tužilaštvu KS

Petero uhapšenih tokom jučerašnje akcije “Kasper” predato je danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

– Oni će biti biti zadržani u zakonskom roku od 24 sata. Nakon što ih ispita postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama – kazala je Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Ukupno je jučer uhapšeno sedam osoba, a dvije će biti puštene nakon kriminalističke obrade, najavio je jutros glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

U srijedu, 16. decembra, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS realizirali su operativnu akciju kodnog naziva “Kasper”.

Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 12 lokacija u Kantonu Sarajevo prilikom kojih je pronađeno i privremeno oduzeto: 1,2 kg opojne droge spid, 1,3 kg opojne droge marihuane, 90 grama opojne droge heroin, više predmeta za prepakivanje i preprodaju opojne droge (vage, i sl.), novac u sumi od 900 KM, jedna poluautomatska puška, jedna automatska puška M 56 sa četiri okvira municije, te 156 komada metaka raznog kalibra, jedna ručna bomba, jedan pištolj sa okvirom i sedam komada metaka.

Uhapšeno je sedam osoba, povratnika u vršenju krivičnih djela, koji će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava, te nedozvoljeno posjedovanje vatrenog oružja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79