Peticija u Tuzli: Djecu liječimo iz budžeta, a političare plaćajmo SMS porukama pa ko uplati-uplati”

U BKC-u Tuzla u četvrtak 10. januara bit će održana press konferencija u organizaciji nefrormalne grupe roditelja iz Tuzle.

Povod press konferencije je najava potpisivanja peticije pod sloganom “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati“.

Indira Bektić Mujkić iz nefrormalne grupe roditelja iz Tuzle za Tuzlanski.ba kazala je da će potpisivanje prve peticije biti održano na Trgu slobode u subotu 12. januara u periodu od 12 do 15 sati, prenosi Tuzlanski.

“U subotu je samo pečetak kampanje koja će sadržavati niz aktivnosti od kojih je jedna i potpisivanje peticije. Ideja je došla spontano, jer svaki roditelj koji ima bolesno dijete zna o čemu govorimo. Gdje god da krenete naiđete na prepreku ili zatvorena vrata, a želite samo zdravlje svom djetetu. Novac je u mnogo slučajeva problem, lijekovi su skupi ili je potreban tretman izvan naših granica. Znamo da se djeca u BiH liječe zahvaljujući dobrim ljudima koji se odazovu na humanitarne akcije ili prikupljanjem sredstava put slanja SMS poruka. Dok s druge strane uvijek ima novca u budžetu za političare, njihove naknade, paušale, putovanja, raznorazne naknade u komisijama. E pa hajde da sam malo obrnemo stvari, da djecu liječimo novcem iz budžeta, a političare plaćamo SMS porukama pa ko uplati-uplati” – kazala je naša sagovornica i dodala:

“Evo vam primjer našeg sugrađanina Jasmina Zubčevića za čije se liječenje skuplja novac preko dvije godine, to je sramota. Još uvijek nije otišao na liječenje jer mu je potrebno 15.000 KM, to je strašno” – kaže Indira Bektić Mujkić.

Cilj peticije koju će pokrenuti neformalna grupa roditelja iz Tuzle jeste da se pronađe put ka konačnom iznalaženju rješenja za obezbjeđenje finansijskih sredstava za liječenje djece u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79