Peticija za smjenu Dragana Lukača

U klasičnoj sačekuši u Istočnom Sarajevu likvidiran Miloš Ostojić, bio je…

Sinoć oko ponoći došlo je do pucnjave u Lukavici u Istočnom Sarajevu, u kojoj je jedna osoba teško ranjena, i prema saznanjima ubrzo je preminula na licu mjesta, pa su ljekari Hitne pomoći samo mogli da konstatuju smrt

Nezvanično do pucnjave je došlo ispred Kluba „Sparta“ koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Istočnom Sarajevu, a nezvanično  u klasičnoj sačekuši nastradao je mladić  Miloš Ostojić iz Istočnog Sarajeva, privatni preduzetnik čija porodica ima svoje firme u Lukavici, između ostalog pekaru Zlatno zrno. Policija je na licu mjesta i u toku je uviđaj kako bi se utvrdili detalji ovog zločina, a prema mojim informacijama iz Istočnog Sarajeva, mladić je ubijen prilikom izlaska iz svog džipa, a ubica je pobjegao u nepoznatom pravcu pa je grad blokiran.

Niko iz Policije nije se još oglašavao, a očekujem da ujutro saopšte javnosti šta se dogodilo, i da li je u pucnjavi stradala jedna osoba.

Ljetos je u Istočnom Sarajevu u klasičnoj sačekuši ubijen Siniša Miličević zvani Tigar, a policija Republike Srpske nije rasvjetlila ovo, kao i brojna druga ubistva širom Srpske, koja se polako pretvara u Bronks i divlji zapad. Umjesto da hapsi krupne kriminalce, rasvijetli brojna ubistva od Davida Dragičevića i Milana Vukelića do Nikole Đurovića, Srđana Kneževića i Tigra Miličevića, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač sprovodi teror, hapsi i maltretira građane Banjaluke koji samo traže istinu i pravdu, dok ubice, lopovi i kriminalci slobodno šetaju Srpskom.

Ubistvo u Lukavici, kao i brojna druga nerješena ubistva i velike afere, su novi okidač za javnost da se pokrene javna peticija za smjenu ministra Dragana Lukača, a koja bi se uputila Narodnoj skupštini Republike Srpske i razmatrala na prvoj narednoj sjednici, jer je crvena linija odavno pređena, a velike afere i sramni potezi policije svakog dana samo dodatno preljevaju čašu žuči i nezadovostva i urušavaju ugled važne institucije koja je nažalost urušenazbog korumpiranih partijskih kadrova koji su stavljeni na ključne pozicije u MUP-u .

 

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79