Petorica migranata optužena za razbojništvo nad braćom iz Sarajeva

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mohameda Norgitouna, Bouzembila Yemala, Pascal Amina, Swidi Nordina, Mohameda Fermalda zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optuženi se terete da su 7. aprila 2020. godine u večernjim satima u Općini Centar, uz prijetnju palica, noževa i boksera prišli dvojici prolaznika tražeći cigarete, hranu i novac. Nakon što su dvojica oštećenih odgovorili da nemaju, optuženi su ih okružili i počeli udarati koristeći i željeznu šipku. Jedan od oštećenih zadobio je lakše, dok je drugi teže povrede. Optuženi su potom uzeli novčanik i pobjegli. Ukradeni novčanik je prilikom hapšenja pronađen u džepu pantalona Mohameda Norgitouna, prenosi Avaz.

Nakon potvrđivanja optužnice Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor optuženima koji može trajati do 4. novembra ili do druge odluke suda.

Petorica migranata od kojih su trojica iz Alžira i dvojica iz Sirije, u ulici Halida Kajtaza presreli su braću Almira i Alena Hasanbegovića iz Sarajeva.

Alenu su nožem nanijeli povrede opasne po život. On je tada hitno prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zbrinut na Kardiovaskularnoj klinici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79