Pijan automobilom udario policajca i nasrnuo na bračni par

Teodoroviću su konstatirane lakše tjelesne povrede, a testiranjem je utvrđeno da je u organizmu imao 2.34 promila alkohola u krvi.

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva TK uputila je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Žanu Teodoroviću (40) iz Tuzle, koji je uhapšen u akciji službenika MUP-a TK u utorak uvečer.

– Prijedlog je upućen Općinskom sudu. Riječ je o ranije osuđivanoj osobi, ali vam u ovom trenutku ne možemo iznositi više detalja – rekli su u Tužilaštvu TK.

U MUP-u TK ističu da je, navodeći inicijale, Teodorović najprije učestvovao u saobraćajnoj nesreću u tuzlanskoj ulici 15. maj. Nakon sudara, udaljio se s mjesta nesreće svojim automobilom marke Mazda.

– U naselju Sjenjak policijska patrola ga je pokušala zaustaviti, ali je on automobilom udario policajca i ponovo pobjegao. Sat kasnije je u kladionici u naselju Stupine nasrnuo na bračni par. No, neimenovani muškarac ga je udario pa je Ž. T. prevezen u UKC Tuzla – navodi Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Teodoroviću su u UKC-u Tuzla konstatirane lakše tjelesne povrede, a testiranjem je utvrđeno da je u organizmu imao 2,34 promila alkohola u krvi. Policajac kojeg je udario automobilom je također prošao s lakšim tjelesnim povredama.

Inače, u septembru 2016. godine Teodorović je bio ranjen u pucnjavi koja se dogodila u naselju Ši Selo. U njega je, kako je tada policija objavila, pucao Ilijas Osmanović zvani Roki, a Teodorović je s teškim tjelesnim povredama prevezen u UKC Tuzla. Navodno je Teodorović bio i učesnik saobraćajne nesreće prije nekoliko godina u kojoj je jedna osoba smrtno stradala u blizini autobuske stanice u Tuzli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79